top of page

סבוריאה – למה זה קורה ואיך נטפל בה? 

היא יוצרת אדמומיות על העור, יכולה לגרום לגרד רציני ולתחושה שמנונית על העור. היא מופיעה בגילאים שונים והיא מראה לא רק של שינויים פיזיים והורמונליים אלא גם של המצב הנפשי שלנו – קוראים לה סבוריאה והיא מחלת עור שאני פוגשת אצל מטופלות רבות בקליניקה שלי. 

למה היא מופיעה? איך מטפלים בה? ולמה כל כך חשוב שהטיפול ייעשה על ידי אשת מקצוע? אלו הנקודות החשובות לי כשאני תוקפת את הסבוריאה ומחפשת תרופה למכה. 

איך נזהה את הסבוריאה?

סבוריאה מופיעה בדרך כלל באזורים בהם בלוטות החלב פעילות. בדרך כלל מדובר באזור קו השיער, הקרקפת, באזור האף והלחיים וגם באזור הסנטר. במקרים חמורים במיוחד, היא יכולה להופיע גם על הכתפיים והצוואר ואפילו על אזור החזה. 

היא באה לידי ביטוי בתחושת גרד, באדמומיות של העור ולפעמים מופיעים גם מעין קשקשים על העור שנראים בתחילה כקילוף אך מתגלים כסבוריאה. 

מהן הסיבות להופעתה

סבוריאה מופיעה מכמה סיבות שונות, חלקן פיזיולוגיות וחלקן נפשיות. הנה כמה מהמקרים העיקריים שאני פוגשת בקליניקה: 

שינויים הורמונליים: סבוריאה יכולה להופיע בגלל שינויים הורמונליים, כאשר ההפרשה הטבעית של שומן באזור בלוטות החלב מתגברת ואינה מאוזנת. אז אנחנו סובלות מעודף הפרשה, מה שיוצר את המחלה. 

שינויים עונתיים: סבוריאה יכולה להופיע בעיקר בעונות המעבר, אז העור שלנו והגוף בכלל מסתגלים לטמפרטורות חדשות וההסתגלות הזו יכולה לבוא לידי ביטוי באמצעות המחלה.

מצבי לחץ: סבוריאה נחשבת למחלה שמתפרצת גם באופן פסיכוסומטי.

אני פוגשת נשים רבות שהמחלה והתופעות שלה מופיעות אצלן דווקא בתקופות של לחץ רב. 

הופעת פטריה: חלק מהמחקרים מראים שסבוריאה מתעוררת כאשר ישנה פטרייה על העור שמשפיעה על האיזון שלו באופן קבוע. הפטרייה מגרה את בלוטות החלב יתר על המידה ולכן המחלה מתפרצת. 

השפעות סביבתיות: סבוריאה יכולה להופיע כאשר אנחנו נמצאות בסביבה לא הגיינית או לא נקייה וכאשר העור שלנו בא במגע עם חומרים שאינם מזינים אותו, אלא יוצרים גירוי ומעודדים הופעת פטריות. 

מצב בריאותי: לצד מצב נפשי, סבוריאה יכולה להופיע כאשר הגוף לא מאוזן והמערכת החיסונית אינה עובדת כראוי. זהו עוד ביטוי פיזי לעובדה שאנחנו צריכות לטפל בגוף שלנו מבפנים, לשמור על תזונה נכונה ולחזק את מערכת העיכול.

הטיפול בסבוריאה, שהיא מחלה כרונית שלא ניתנת לריפוי מוחלט, תלויה גם בטיפול בקליניקה – על ידי קוסמטיקאית מוסמכת אבל גם בשיפור ההרגלים בבית. 

כדי לשפר את המצב באופן עצמאי, כדאי קודם כל להוריד את רמות הלחץ בדרכים שונות, אם על ידי טיפול רגשי, טיפול טבעי כלשהו או על ידי תרופות -בהתאם למצב. 

בנוסף, חשוב להיות עירניות לתנאי מזג האוויר ולחזק את המערכת החיסונית בעיקר בתקופות המעבר, על ידי שינוי תזונתי ולקיחת תוספי תזונה. ויטמינים ומינרליים חיוניים לגוף, לצד מוצרי מזון נוגדי חמצון, יכולים לשפר את המצב. 

מומלץ לקבל הכוונה תזונתית של תזונאית או מומחה אחר לתזונה שיבנה תפריט עשיר בויטמינים מקבוצת B, A, C ו-D. בנוסף, הקפדה על אוכל טבעי ולא מטוגן ושומני חשובה כדי למנוע עודף שומניות בעור. 

התפקיד שלי כמטפלת מגיע כחלק מטיפול משולב שנעשה בהתאמה אישית. לאחר אבחון של המצב על ידי תשאול, סקירה מקצועית ואבחנה המבוססת על ניסיון רב, נתחיל בטיפול בתכשירים דרמו-קוסמטיים. הטיפול נפרש בדרך כלל על מספר מפגשים וכולל התאמה של המינונים למצב העור באופן אישי לכל מטופלת.

 

בנוסף, חשוב לי להדריך את המטופלת כיצד להתנהל בבית ולשמור על עור פנים בריא יותר, הן מבחינת היגיינה וניקיון העור והן מבחינת העשרתו בחומרים מזינים ומאזנים. 

למרות שסבוריאה איננה מחלה שאפשר לרסן באופן מוחלט, הטיפול הדרמו-קוסמטי, על ידי אשת מקצוע מנוסה, יכול לשפר את המצב באופן משמעותי. לכן, אני ממליצה על אבחון מוקפד והתחלת טיפול בקליניקה מקצועית, לצד העבודה החשובה בבית. 

bottom of page