"לא משנה מה אני עושה העור שלי מגרד לי ניראה מבריק ואני לא מזכירה את הקילופים"
"ואת לא מבינה רק במקום מסוים אדום חם ויותר מגרד"
"מה שאני עושה כול כך הרבה דברים אני מנסה ,בודקת , מתייעצת ועדין
זה חוזר ומגרד לי העור"
אלה רוב השיחות שאני מקבלת בימים האחרונים מקשיבה ובאמת מנסה לתת מענה טיפול נכון לבעיה
ותאמינו לי לשמוע ולראות את המצוקה מהתקף רגישות בעור הינו מצב טראומתי שכל מי שחווה אותו יכול לדמיין על מה אני מדברת.
הרגשה של גרד, עקצוצים, אי נעימות, אדמומיות וחום נלווים לתופעה הלא נעימה ורבים סובלים אותה בתקופות של עונות מעבר בשנה.
לפגוש את הלקוחות בטיפולים קליניקה שלי עם לקוחות שסובלות מהתופעה והן מספרות לי כי נמנעות משימוש בתכשירים פן יחמיר המצב.
אז בואו נעשה סדר
סבוריאה היא אחת התופעות הנפוצות ביותר שאני פוגשת בקליניקה. אדמומיות, קשקשים וגם תחושת גרד הן תופעות הלוואי שמלוות את המחלה, שהיא מצב כרוני שלא ניתן לרפא באופן מוחלט, אך בהחלט ניתן להקל עליו. סבוריאה נגרמת מסיבות גנטיות, ביולוגיות וגם נפשיות, היא מוחמרת כשמזג האוויר משתנה ומושפעת מפעילות בלוטות החלב.
למה היא מופיעה?
איך מטפלים בה?
ולמה כל כך חשוב שהטיפול ייעשה על ידי אשת מקצוע?
אלו הנקודות החשובות לי כשאני "תוקפת" את הסבוריאה ומחפשת תרופה "למכה"
חשוב להבין את הגורמים ןהסיבות להופעתה?
סבוריאה מופיעה מכמה סיבות שונות, חלקן פיזיולוגיות וחלקן הקשורות למצבי לחץ. הנה כמה מהמקרים העיקריים שאני פוגשת בקליניקה:
שינויים הורמונליים: סבוריאה יכולה להופיע בגלל שינויים הורמונליים, כאשר ההפרשה הטבעית של שומן באזור בלוטות החלב מתגברת ואינה מאוזנת. אז אנחנו סובלות מעודף הפרשה, מה שיוצר את המחלה.
שינויים עונתיים: סבוריאה יכולה להופיע בעיקר בעונות המעבר, אז העור שלנו והגוף בכלל מסתגלים לטמפרטורות חדשות וההסתגלות הזו יכולה לבוא לידי ביטוי באמצעות המחלה.
מצבי לחץ: סבוריאה נחשבת למחלה שמתפרצת גם באופן פסיכוסומטי. אני פוגשת נשים רבות שהמחלה והתופעות שלה מופיעות אצלן דווקא בתקופות של לחץ רב.
הופעת פטריה: חלק מהמחקרים מראים שסבוריאה מתעוררת כאשר ישנה פטרייה על העור שמשפיעה על האיזון שלו באופן קבוע. הפטרייה מגרה את בלוטות החלב יתר על המידה ולכן המחלה מחמירה את ההתפרצות.
השפעות סביבתיות: סבוריאה יכולה להופיע כאשר אנחנו נמצאות בסביבה לא הגיינית או לא נקייה וכאשר העור שלנו בא במגע עם חומרים שאינם מזינים אותו, אלא יוצרים גירוי ומעודדים הופעת פטריות. במקרים רבים, לא מטפלים בסבוריאה נכון. בדרך כלל זה קורה כאשר מזינים את העור בחומרים פעילים שמחמירים את המצב. בעיניי מדובר בזיהוי לא נכון של הבעיה.
מצב בריאותי: לצד מצבי לחץ, סבוריאה יכולה להופיע כאשר הגוף לא מאוזן והמערכת החיסונית אינה עובדת כראוי. זהו עוד ביטוי פיזי לעובדה שאנחנו צריכות לטפל בגוף שלנו מבפנים, לשמור על תזונה נכונה ולחזק את מערכת העיכול.
הטיפול בסבוריאה, שהיא מחלה כרונית שלא ניתנת לריפוי מוחלט, תלויה גם בטיפול בקליניקה – על ידי קוסמטיקאית מוסמכת אבל גם בשיפור ההרגלים בבית.
כדי לשפר את המצב באופן עצמאי, כדאי קודם כל להוריד את רמות הלחץ בדרכים שונות, אם על ידי טיפול רגשי או טיפול טבעי כלשהו.
בנוסף, חשוב להיות עירניות לתנאי מזג האוויר ולחזק את המערכת החיסונית בעיקר בתקופות המעבר.
לא מדובר רק במערכת החיסונית הכללית של הגוף, אלא גם במערכת החיסונית העורית, שמשפיעה כמובן על מראה ומצב העור. את המערכת החיסונית העורית אפשר לתחזק על ידי התאמה של תכשירים שמכילים חומצות שומן ותוספים ומתאימים לעור כשהוא נמצא במצוקה כלשהי.
מומלץ לקבל הכוונה תזונתית של תזונאית או מומחה אחר לתזונה שיבנה תפריט עשיר
בויטמינים מקבוצת B, A, C ו-D.
התפקיד שלי כמטפלת מגיע כחלק מטיפול משולב שנעשה בהתאמה אישית. לאחר אבחון של המצב על ידי תשאול, סקירה מקצועית ואבחנה המבוססת על ניסיון רב.
נתחיל בטיפול בתכשירים דרמו-קוסמטיים ,נשלב מיכשור מתקדם לטיפול בבעיות עור באמצעות אור, לעורר תהליכים טבעיים של תיקון וחידוש העור ולפתח את מערכת ההגנה הטבעית של כל מטופלת.
. הטיפול נפרש בדרך כלל על מספר מפגשים וכולל התאמה של המינונים למצב העור באופן אישי לכל מטופלת.
בנוסף, חשוב לי להדריך את המטופלת כיצד להתנהל בבית ולשמור על עור פנים בריא יותר, הן מבחינת היגיינה וניקיון העור והן מבחינת העשרתו בחומרים מזינים ומאזנים.
למרות שסבוריאה איננה מחלה שאפשר לרסן באופן מוחלט, הטיפול הדרמו-קוסמטי, על ידי אשת מקצוע מנוסה, יכול לשפר את המצב באופן משמעותי. לכן, אני ממליצה על אבחון מוקפד והתחלת טיפול בקליניקה מקצועית, לצד העבודה החשובה בבית.
Commentaires